5 sfaturi pentru a excela în agricultura de precizie

Author: 15.01.2019

Alegerea corectă a tehnologiilor agriculturii de precizie pentru ferma ta poate părea o sarcină intimidantă. Cu toate acestea, soluțiile pot fi simple și se pot potrivi cu modul tău de lucru. Dacă folosești agricultura de precizie cu atitudinea corectă vei avea succes și investiția devine cu adevărat rentabilă.

Începi cu un obiectiv

Orice investiție în tehnologii noi pentru ferma ta ar trebui să facă parte din planul general de afaceri și trebuie făcută pentru rezolvarea unei probleme care până în prezent nu avea soluție. Rezolvarea problemelor în mod creativ este o tradiție în cadrul oricărei ferme, dar acum soluțiile se găsesc adesea în tehnologie.

Înțelege ce trebuie urmărit și întreținut

Tehnologia bună ar trebui să îmbunătățească rezultatele în ferma ta. Dacă intenționezi să investești în sisteme noi pentru semănat, tratamente sau recoltare, trebuie să calibrezi în mod regulat mașinile și utilajele, să organizezi datele generate de acestea, să te asiguri că sunt corecte și apoi să acționezi în baza informațiilor pe care le obții din analiza lor.
La fel ca orice echipament din ferma ta, tehnologiile agriculturii de precizie trebuie să fie întreținute și înțelese dacă vrei să profiți la maxim de ele.
În plus, trebuie să înțelegi de asemenea și modul în care diferite tehnologii ale agriculturii de precizie pot funcționa împreună, oferindu-ți cele mai bune rezultate. De exemplu, un sistem de monitorizare a calității semănatului poate fi folosit în combinație cu un sistem de ghidare prin GPS, precum Trimble GFX-750 sau TMX-2050. Atunci când sunt utilizate împreună, crește calitatea lucrării, o poți urmări și corecta în timp real când apar probleme și informațiile despre lucrare rămân stocate pentru o analiză ulterioară.

Nu-ți fie teamă să greșești

În agricultura de precizie, atât timp cât deciziile se bazează pe date și nu pe emoții, orice greșeală va fi minoră și se poate corecta rapid. De fapt, o mare parte din succesul utilizării tehnologiilor agriculturii de precizie este obținut prin încercări și erori. Identificarea erorilor și efectuarea corecțiilor în timp real te vor asigura că sistemele tale de agricultură de precizie își îndeplinesc obiectivul de creștere a eficienței și a productivității fermei tale.

Folosește o rețea de asistență

Luarea deciziilor corecte privind agricultura de precizie în ferma ta ar putea părea complicat – mai ales la început. Sprijinul susținut al specialiștilor Vantage poate fi un ajutor deosebit atunci când faci investiția inițială. Ei te vor ajuta cu extinderea tehnologiilor folosite în lucrările tale și cu evaluarea datelor generate de acestea.

Stai conectat la informație

Internetul este un instrument incredibil de util pentru a găsi alți fermieri care iau decizii similare în ferma lor. Platforme precum YouTube și Facebook pot extinde foarte mult rețeaua de asistență. Este o idee excelentă să cauți recenzii și mărturii înainte de a investi într-o anumită tehnologie. Agricultorii din întreaga lume își spun părerea prin intermediul internetului despre avantajele și dezavantajele diverselor echipamente și produse – păreri care sunt neprețuite și gratuite.

Leave a Reply

*