Beneficiile integrării datelor într-un singur dispozitiv

Intregarea datelor in agricultura de precizie
Author: 15.02.2019

Dacă există magie în tehnologizarea agriculturii, aceasta se numește integrarea datelor.

Odată cu adoptarea tehnologiilor agriculturii de precizie, fermierilor le este mult mai ușor să colecteze date din ce în ce mai multe surse indiferent dacă acestea sunt hărți de randament, rezultate ale analizelor de sol sau costuri cu inputurile. Cu toate acestea, beneficiul major al agriculturii de precizie este atins atunci când toate aceste date sunt combinate pentru a oferi o poveste completă a funcționării fermei. Dar, acest lucru este mai ușor de zis decât de făcut și în multe situații, integrarea este unul dintre cele mai grele lucruri de obținut chiar și în zilele noastre.
Un beneficiu major al zilelor noastre este integrarea soluției ISOBUS cu ajutorul căreia aproape toate utilajele din ferma pot fi gestionate dintr-un monitor de ghidare precum Trimble astfel încât cabina tractorului să fie eliberată, dar mai ales atenția operatorului să fie îndreptată către un singur monitor, fiindu-i mai ușor să ia decizii rapide.

5 modalități de îmbunătățire a integrării datelor

Obiectivul de bază al integrării datelor în agricultura de precizie este de a organiza toate datele despre ferme cu ajutorul softurilore pentru analiză și luare a deciziilor, precum GeoScan.

Iată cinci lucruri pe care le puteți face pentru a obține cât mai multe date pentru terenurile prelucrate de dvs:

1. Utilizați software sau hardware nou pentru ferma dvs.,ținând cont de compatibilitatea cu echipamentele pe care deja le folosiți sau urmează să le achiziționați. Dacă sistemele nu funcționează împreună, atunci nu vă vor oferi rezultatele pe care le căutați. Dar, dacă sistemele sunt compatibile ISOBUS, nu va trebui să vă faceți griji. Tehnologia ISOBUS este standardul industrial pentru obținerea compatibilității între tractoare și utilaje, beneficiind de sistemul „plug and play”. Nu mai aveți nevoie de un sistem de afișare separat sau nou pentru fiecare utilaj deoarece standardul ISOBUS permite monitorului și mașinii să vorbească unul cu celălalt, indiferent de marcă. Echipamentele ISOBUS cum ar fi monitorul compatibil ISOBUS GFX-750 sau soluțiile de control ISOBUS Field-IQ vă permit să vă conectați la aproape orice utilaj din fermă și să le corelați cu softurile pe care le utilizați deja sau pe care planificați să le achiziționați.

  1. Asigurați-vă că vă aduceți la zi datele din softurile utilizate în fermă, în același mod în care vă upgradați și utilajele din fermă. Găsiți-vă timp pentru a învăța cum funcționează tehnologia implementată la adevăratul ei potențial și pe termen lung veți economisi timp și bani.
  2. Investigați opțiunile de internet de mare viteză pentru ferma dvs., atât în birouri, cât și în teren. În măsura în care este posibil, beneficiile de a avea o conexiune la internet de mare viteză în cabină ar putea fi o investiție care vă poate ajuta să luați decizii în timp real.
  3. Explorați variantele de stocarea datelor online. Toate stick-urile USB pe care le aveți în sertare în birou sunt backup-uri frumoase pentru date dar ele nu sunt la fel de eficiente sau practice în comparație cu stocarea datelor într-un singur loc online. Spațiul de stocare online sau „cloud” devine din ce în ce mai ieftin și mai sigur și vă permite să partajați cu ușurință cu contabilul, agronomul din fermă sau compania care vă oferă leasingul. Și rețineți – sunt datele voastre și trebuie să știți cum sunt folosite de personalul din ferma dvs.5. Asociați-vă cu un expert. În timp ce soluțiile hardware și software devin din ce în ce mai compatibile și mai ușor de utilizat, este totuși o sarcină intimidantă să le faceți să comunice între ele. Vantage încearcă mereu să-și susțină clienții să utilizeze la maxim echipamentul pe care îl dețin în fermă, dar mai ales să-i ajute cu softuri care să gestioneze întreaga informație. Fiecare specialist Vantage poate ajută fermierii să își integreze datele în măsura în care au nevoie astfel încât aceștia să poată interpreta toate informațiile necesare pentru a lua cele mai bune decizii pentru ferma lor.

Leave a Reply

Capcha *

*