Cum să crești eficiența în ferma ta?

Author: 10.09.2020

Unul din cele mai importante moduri în care îți poți îmbunătăți eficiența este să fii cu un pas înaintea campaniei. Astfel, atât fermierii, cât și inginerii, operatorii, dar și echipamentele trebuie să fie pregătite pentru momentul în care începe sezonul și trebuie efectuate primele lucrări în fermă. 

Te întrebi dacă să investești într-un echipament nou sau o tehnologie nouă care să îți crească eficiența? Evaluează dacă se potrivește cu stilul tău de lucru. Ești dispus să înveți și să schimbi lucruri pentru a deveni mai eficient? Dacă nu ești dispus să folosești tehnologia la capacitate maximă, s-ar putea să nu renteze investiția inițială. 

De fapt, în zilele noastre lucru cel mai ineficient întâlnit în fermele din întreaga lume este că acestea nu folosesc tehnologiile cumpărate la adevăratul lor potențial. De exemplu, poți avea opțiunea de control al dozării și al secțiunilor pe mașina de împrăștiat îngrășăminte, dar alegi să aplici îngrășăminte tot cu doză unică în detrimentul recomandărilor de aplicare variabilă. Întâi aruncă o privire la ce folosești și întreabă-te ce ai putea să faci în plus pentru a deveni mai eficient. Dacă ai nevoie de sfaturi, contactează unul din specialiștii Vantage și acesta te poate îndruma cum să-ți eficientizezi lucrul în ferma ta.

Nu supra-analiza datele

Cel mai important este să analizezi lucrările din teren căutând lucrurile care nu merg cum ar trebui, dar nu trebuie să neglijezi nici procesele care se întâmplă în afara terenului, mai ales ce ține de transferul de date. 

Transferul de date, fie că este vorba de mutat linii de ghidare de la un tractor la altul, sau descărcarea datelor din tractor pentru prelucrare la birou, necesită timp. O soluție de sincronizare a datelor te poate ajuta să-ți gestionezi mai rapid informațiile. 

Analiza acestor date este un alt aspect important de urmărit în ferma ta. Analizând datele generate de sistemele de agricultură de precizie poți observa dacă operatorii au efectuat lucrările eficient și vezi unde este loc de îmbunătățiri. Dacă analizezi corect informațiile din campania actuală și corectezi eventuale greșeli, în campania următoare poți face lucrările mult mai eficient.

Leave a Reply

*