Cum te ajută agricultura de precizie să fii mai eficient?

Author: 12.03.2020

Toți fermierii vor să sporească eficiența lucrărilor din ferme. Dar, atunci când nu evaluează dacă toate aspectele legate de lucrări sunt optimizate, apar mai multe zone unde îmbunătățirile pot aduce creșteri în productivitatea fermei. Mici îmbunătățiri în eficiența lucrărilor din fermă pot conduce la creșterea eficienței și a productivității.
Chiar dacă sunt mai multe modalități de îmbunătățire a eficienței, cel mai important este să apelezi la agricultura de precizie.

Eficiența salvează timp

Cea mai mare provocare, din punct de vedere al eficienței, este că aceasta este greu de cuantificat. Un fermier nu poate știi că nu a lucrat cu eficiență maximă până când aceasta nu este îmbunătățită. Astfel, foarte mulți fermieri nu realizează cât de ineficient era semănatul cu marcatorul până când nu adoptă soluțiile de ghidare automată pentru semănat.
Unul din clienții Vantage, după ce a folosit pentru prima dată sistemului de ghidare automată Trimble, odată ce a terminat lucrarea de semănat, a spus că a reușit să facă mai multe brazde decât înainte. Acest lucru deoarece lucrând după marcator se îndepărta tot mai mult față de prima trecere. Astfel, ghidarea automată l-a ajutat pe fermier să-și lucreze terenul mult mai eficient.

Eficiența reduce costurile

Folosind timpul mai eficient, reduci uzura echipamentelor, dar faci și economii de combustibil. De asemenea se pot reduce costurile cu inputurile și îmbunătăți producția.
De exemplu, aplicarea tratamentelor mai eficient previne suprapunerile, care se traduc nu doar în reducerea pierderilor de produs, dar și în îmbunătățirea producției. Astfel, nu mai apar pierderi datorită deteriorării culturii. Un alt lucru care poate fi îmbunătățit sunt greșurile în teren, care îmbunătățesc producția pentru că nu vor mai fi porțiuni cu multe buruieni și nici nevoie de treceri ulterioare pentru a trata ce s-a omis în prima trecere. Rezultatul obținut: costuri reduse, reducerea combustibilului folosit și îmbunătățirea producției.

Eficiența crește productivitatea

Cei care folosesc ghidarea automată spun că datorită acestei tehnologii se reduce stresul și oboseala operatorului în timpul lucrărilor. Tehnologia permite operatorilor să aloce atenția mai mult pe lucrarea agricolă în sine și să se asigure că a fost făcută conform normelor propuse. Operatorii se pot concentra mai mult pe operațiunile mai importante din cabină și să intervină mai rapid când apar nereguli.
Reducerea stresului și oboselii ajută fermierii să obțină mai mult teren lucrat pe zi de campanie, ceea ce devine foarte important în condițiile în care intervalul optim de semănat s-a redus considerabil.
Ghidarea automată îi poate ajuta pe fermieri să își utilizeze forța de muncă mult mai eficient.  Astfel, pot folosi pentru lucrări mai simple și operatori mai puțin calificați. Sistemul de ghidare se ocupa de partea cea mai solicitantă a lucrării, iar operatorii doar se asigură că lucrurile se întâmplă exact așa cum ar trebui. Acest lucru este extrem de important, în condițiile în care forța de muncă este din ce în ce mai greu de găsit, dar mai ales de păstrat. Astfel, tehnologia permite accesul la locuri de muncă și celor care până acum nu aveau experiența necesară.

Leave a Reply

*