Cum vor schimba vehiculele autonome agricultura ?

Author: 10.07.2019

De când tractorul a înlocuit calul și boii cu mai mult de un secol în urmă, agricultura a continuat să se îndrepte spre autonomie deplină. Introducerea autoghidării a fost probabil cel mai important pas în acest proces, deoarece a fost primul care a automatizat o sarcină pe care o făceau oamenii.
Acum vedem cum producătorii și companiile încep să introducă diverse concepte de tractoare și utilaje complet autonome, îndepărtând aproape complet oamenii de pe teren.
Faptul că sunt tot mai multe mașini care înlocuiesc rolurile tipice din agricultură ne duce cu gândul la întrebarea: Cum vor schimba utilajele autonome agricultura?

Următoarele soluții, similare autoghidării?

În timp ce este posibil să vă imaginați viitorul agriculturii format din roboți autonomi care se ocupă de fiecare activitate agricolă în timp ce fermierul le monitorizează din confortul casei sau al biroului său, această realitate este încă departe. În schimb, trecerea la un astfel de viitor se va întâmpla în trepte adoptate în timp, așa cum am văzut că agricultura a evoluat spre locul unde suntem astăzi.

Următoarele soluții pe care le vom aduce pe piață vor fi similare cu cele de auto-ghidare și de întoarcere la capăt de rând, cum ar fi NextSwath și TrueSwath, cum ar fi controlul vitezei și semănatului, ceea ce va optimiza trecerile.
Vom începe, de asemenea, să vedem tractoare fără șofer controlate de cineva dintr-un alt tractor pentru lucrări simple, datorită unor opțiuni precum Autosync, cum ar fi prelucrarea terenului.

Ce impact are autonomia din industria automobilelor și industria de armament în agricultură?

Cănd vorbim de agricultura, în general, vorbim de un domeniu operațional mai simplu deoarece lucrările agricole au loc adesea în câmpuri goale. Industria automobilelor are un domeniu operațional mai complex, deoarece vehiculele lor autonome operează pe străzi și autostrăzi aglomerate, unde se întâlnesc mai multe vehicule și obstacole decât se pot vedea într-o fermă.
Deși agricultura și industria auto sunt foarte diferite, agricultura de precizie ar trebui să poată beneficia de progresele realizate în domeniul auto. Deoarece miliarde de dolari au fost cheltuite în cercetare și dezvoltare pentru autovehicule autonome, producătorii de automobile au înregistrat îmbunătățiri semnificative ale costurilor cu privire la senzorii și sistemele de procesare. Utilizând această rentabilitate într-un domeniu operațional mai simplu, agricultura ar trebui să poată aduce soluții autonome pe piață chiar mai rapid.

Trimble are, de asemenea, o conexiune cu autovehiculele autonome care va ajuta la obținerea unor soluții autonome pentru agricultură, cu mai multe divizii care lucrează în autonomie, în timp ce divizia RTX Trimble din SUA are o soluție certificată RTX pentru automobile pe care Cadillac a integrat-o în mașinile sale.
Industria de apărare se confruntă, de fapt, cu provocări foarte asemănătoare cu cele întâlnite în agricultură din prisma autonomiei. La fel ca agricultura, vehiculele lor nu funcționează în mod obișnuit pe căi rutiere bine definite și, uneori, există provocări, cum ar fi praful, care pot face dificilă navigarea vehiculelor în mediul lor. Senzorii și tehnologiile militare sunt mult mai robuste și industrializate decât cele folsite la automobile, ceea ce le face și mai potrivite pentru agricultură.
Dar o provocare unică pentru agricultură este că, spre deosebire de industriile auto și militare, nu este vorba doar de automatizarea vehiculului. În agricultură accentul trebuie să fie pus pe calitatea lucrării care se efectuează.

Trimble Acquisitions sprijină viitoarele soluții autonome

Acolo vom vedea cele mai mari îmbunătățiri în agricultura de precizie în următorii câțiva ani: în asigurarea că lucrarea se face corect. În timp ce Trimble ghidează cu exactitate vehicule pe teren, de mai mult de 15 ani, au făcut și niște achiziții recente pentru să obține o imagine mai bună a împrejurimilor în care lucrează un vehicul, ceea va duce la asigurarea că o sarcină autonomă este executată cât mai corect posibil.
Odată cu achiziționarea companiei Müller-Elektronik, renumită pentru mecanismele sale de control implementate, Trimble nu numai că poate controla utilajele mai bine, ci poate și obține mai multe informații despre modul în care lucrează – toate acestea vor asigura standardul ridicat pentru lucrarea făcută indiferent dacă există un om în cabină sau este o soluție autonomă.

Cum autonomia va schimba fermierii și industria ca întreg

În timp ce autonomia înseamnă că vom începe să vedem mai puțini oameni fizic pe mașini pe teren, nu înseamnă că vor exista mai puțini oameni care lucrează sau că fermierii vor fi mai puțin implicați în fermele lor.
Vom vedea însă o schimbare în rolul agriculturii.
De exemplu, mulți fermieri petrec mult timp interacționând doar cu echipamentul pe care îl conduc pe un teren. Vom începe să vedem un fermier care supraveghează două-trei vehicule, în timp ce altcineva va fi responsabil de alimentare autovehiculelor cu combustibil și cu toate inputurile.
Acest lucru va permite agricultorilor să se concentreze asupra aspectelor legate de funcționalitate și nu doar să își facă bine treaba.

Beneficiile soluțiilor autonome vor începe, de asemenea, în mod similar cu ceea ce vedem în prezent cu cele deja existente pe piață, cum ar fi auto-ghidarea, care nu numai că a contribuit la reducerea stresului operatorului și a oboselii, dar a permis agricultorilor să-și facă mai bine și mai repede lucrările pe perioade mai lungi de timp timp, ceea ce a dus la o productivitate mai mare. Noile soluții vor afecta în cea mai mare parte costurile cu forța de muncă, care includ nu numai costul unui angajat, ci costul secundar al găsirii persoanelor potrivite pentru a-și face treaba. Deși nu este cuantificabil, este nevoie de timp și de resurse pentru a căuta și angaja persoanele potrivite. Cu autovehicule autonome, agricultorii vor economisi banii pe care i-ar fi plătit pentru muncă, evitând, de asemenea dificultățile în angajare, precum și reglementările legate de muncă.

Costul și disponibilitatea forței de muncă reprezintă o forță motrică importantă pentru soluțiile autonome din Europa, în special în cazul lucrărilor ecologice, în care sarcini precum îndepărtarea buruienilor necesită o muncă manuală mai intensă. Fermierii europeni nu numai că trebuie să găsească oameni dispuși să facă acest lucru, dar trebuie să le plătească și salarii mari, ceea ce duce, în cele din urmă, la creșterea prețurilor la alimente. Cu soluții autonome, acest lucru nu numai că va ajuta liniile de producție ale fermierilor, ci și buzunarele consumatorilor.
Modul în care fermierii se pot pregăti pentru utilajele autonome.

Cu aceste soluții autonome la orizont, ce pot face fermierii pentru a se pregăti pentru viitor?

Vestea bună este că, în ceea ce privește infrastructura, nu este nimic specific care trebuie creat. Pe termen scurt, mașinile autonome vor fi integrate în fluxurile de lucru existente, astfel încât hardware-ul și procesele pe care le au fermierii vor rămâne aceleași. Trimble va continua să aducă inovații în sectorul agriculturii de precizie și astfel orice agricultor va putea să folosească soluțiile Trimble autonome, indiferent de alegerea producătorului de echipamente.
În schimb, accentul principal va fi pus pe aplicațiile „inteligente”. De exemplu, va fi important ca o semănătoare să aibă senzori de monitorizat semintele și blocajele.
De asemenea, fermierii ar trebui să-și studieze câmpurile și împrejurimile fizice, astfel încât orice obstacole pe care le poate întâmpina un autovehicul autonom să fie eliminate înainte de a intra într-un teren, sau să fie cel puțin cartografiate astfel încât mașina să fie conștientă că este acolo.

Va fi important să rețineți că, la început, aceste soluții nu vor fi perfecte. Se vor îmbunătăți odată cu trecerea timpului.
Ar fi mai bine să ne gândim la aceste tehnologii, cum ar fi învățatul unui fiu sau unei fiice a fermei, pornind de la cele mai simple sarcini disponibile.
Va fi nevoie de un set de competențe tehnice în rândul agricultorilor, dar nu este ceva ce ar trebui să-i îngrijoreze. Agricultorii nu vor trebui să devină ingineri tehnici. În schimb, generațiile tinere vor avea aceste competențe deja învățate, datorită modului în care copiii interacționează astăzi cu tehnologia. Există copii de 10 ani care învață programare în școli, ceea ce ar fi fost un subiect la nivel de universitate acum 15 ani. Acești copii vor avea aceeași experiență și cunoștințe tehnologice pe care le-ar fi avut un inginer acum 15 ani. Există deja cunoștințe tehnice inerente în generația următoare.

Leave a Reply

*