De ce autoghidarea a devenit indispensabilă și de ce nu mai este un moft în agricultura modernă?

Author: 17.09.2020

În acest moment folosirea unei soluții de ghidare (GPS) în agricultură este indispensabilă pentru foarte mulți fermieri. Ceea ce acum câțiva ani era perceput ca un moft, este o necesitate în acest moment.
În schimb, folosirea acestor echipamente generează întrebări și dificultăți în a alege produsul cel mai potrivit pentru cei mai mulți dintre fermieri.
Tocmai de aceea, vă vom oferi un mic ghid în alegerea celui mai potrivit echipament de ghidare.

Un sistem de ghidare manuală, este un GPS, care îi indică operatorului, ce traseu să urmeze și ce corecții să efectueze, pentru a lucra în benzi. Acesta are prețul cel mai mic, este ușor de mutat între vehicule și se amortizează extraordinar de repede. Cu un astfel de sistem, suprapunerile sau zonele în care nu se aplică sunt eliminate, iar numărul de persoane necesare unei lucrări este redus. Practic, nu se mai folosesc jalonieri, nu se mai folosește compasul sau alte metode. Este recomandat pentru lucrările de fertilizat și erbicidat. În plus, acest echipament, poate fi conectat și la utilajul cu care se lucrează si astfel închiderea și deschiderea secțiunilor și tronsoanelor este făcută automat. De exemplu monitorul GFX-350 de la Trimble, poate face acest lucru prin ISOBUS.

Un pas mai avansat către agricultura de precizie este achiziția unui sistem de autoghidare. Dacă la sistemul anterior, corecțiile erau făcute de către operator, aici, direcția este corectată și stabilită de către un sistem automat conectat la sistemul de direcție al utilajului. În funcție de dotările tractorului, sistemul de ghidare poate fi electric sau hidraulic. În acest moment, cel mai folosit tip de autoghidare este cel electric, pentru că permite mutarea

acestuia de pe un tractor pe altul, prețul este convenabil, iar performanțele sunt identice cu ale sistemelor hidraulice. Sistemul Trimble EZ-Pilot este foarte ușor de mutat între vehicule, toată operațiunea putând fi realizată în mai puțin de 5 minute.

Un altfel de sistem este pretabil pentru toate lucrările din câmp. Avantajele aduse de către un sistem de autoghidare sunt numeroase. Se poate lucra în orice condiții (praf, noapte, ceață), atenția operatorului fiind direcționată către alte operațiuni, calitatea lucrării fiind net superioară.

Pentru a mări avantajele pe care vi le oferă un astfel de sistem, recomandarea noastră este de a folosi un echipament de autoghidare împreuna cu un abonament de precizie. Semnalul Trimble Center Point RTX vă oferă o precizie de 2.5 cm, precizie care aduce eliminarea greșurilor și a suprapunerilor, abilitatea de a semăna în orice tip de teren și în orice condiții. Un alt serviciu care vă oferă precizie la nivel de centimetru este RTK, iar prin rețeaua de stații de la Vantage, nu sunteți nevoiți să achiziționați o stație RTK și să o poziționați în teren.

Putem spune că ghidarea manuală și ghidarea automată sunt foarte răspândite în fermele din România, iar motivele enumerate mai sus și nu numai, conving fermierii de necesitatea folosirii echipamentelor de agricultură de precizie. Sfatul nostru în achiziția unui astfel de sistem este să țineți cont de lucrările la care doriți să folosiți GPS-ul, de precizia de care veți avea nevoie și nu în ultimul rând, de suportul tehnic capabil, pe care furnizorul este capabil să îl ofere.

Vrei să beneficiezi și tu de avantajele sistemului de ghidare află mai mult contactând un specialist Vantage:

Ia legătura cu noi

Nume (obligatoriu)

E-mail (obligatoriu)

Oraș (obligatoriu)

Telefon

Subiect

Mesajul tău.

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

 

 

 

 

Leave a Reply

*