Ferma Agricost va avea 80 de tractoare cu ghidare automată Trimble

Author: 12.05.2019

Cea mai mare fermă din Europa Agricost S.A. care exploatează o suprafață de 57 000 ha, în Insula Mare a Brăilei a decis să echipeze și cele 35 de tractoare noi, care vor ajunge în insulă până la sfârșitul anului 2019, cu un sistem de ghidare automată Trimble GFX-750 la o precizie de lucru de 2 cm RTK. Agricost folosește semnalul de precizie RTK de peste 10 ani la cele 45 de utilaje echipate Trimble cu care lucrează în prezent. Pentru continuarea implementării agriculturii de precizie, în Insula Mare a Brăilei, cei de la Agricost au ales ca partener pe distribuitorul oficial al Trimble din România – Vantage Balkans.


“Agricost este cea mai mare fermă din Europa și, ca atare, toți producătorii și furnizorii de echipamente doresc să lucreze cu ei. Faptul că, după un studiu aprofundat al pieței tehnice și financiare, ne-au ales ca furnizori de încredere, confirmă faptul că Vantage nu este doar un integrator al echipamentelor GPS, este în primul rând o companie care dezvoltă și oferă soluții complete pentru agricultura de precizie – oferind suport tehnic pentru platforme și servicii software „, a declarat Kaloyan Kumanov, Managing Director al Vantage Romania.
Pe lângă echipamentele Trimble, Agricost folosește deja de un an, platforma de monitorizare prin satelit GeoSCAN, dezvoltată de Vantage.


„Cred că numai putem lucra așa crezând că din viteza mașinii cu care ne deplasăm putem ști ce se întâmplă în lan. Vantage a reușit printr-un sistem inovativ, pe baze satelitare să ne arate în orice moment, orice metru pătrat din cele, în cazul nostru, 57.000 hectare așa încât să știm ce se întâmplă acolo. Pentru a putea în timp operativ să intervenim și în mod deosebit să îi punem să intervină pe cei care au obligația sau să găsească soluții. Când porumbul are peste 1,5 m cine mai știe ce este în porumb? Sau în floarea soarelui? Decât dacă te uiți pe margine. Acest sistem satelitar care ne determină indicele de vegetație pe baza de culori să-ți spună ce se întâmplă pe fiecare hectar pe fiecare metru pătrat, este o minune. Pentru noi care avem atâția metri pătrați ne este de mare ajutor. Dar, cred că de foarte mare ajutor acest lucru le este și celor cu suprafețe mai mici, din motivul pe care vi l-am spus acum. Daca ai numai 100 ha pentru a vizualiza, sigur se pot folosi dronele, se pot folosi elicopterele, dar foarte la îndemână este acest sistem promovat de Vantage. Cărora le mulțumim foarte mult.”
Acest lucru a fost transmis de managerul Agricost, Lucian Buzugan, la Conferința privind Agricultura de Precizie desfășurată la București în februarie 2019.

Folosirea până acum cu succes a programului , a determinat Agricost sa prelungească cu 3 ani contractul cu Vantage pentru utilizarea platformei GeoSCAN. Ca parte a programului, pe lângă monitorizarea dezvoltării culturilor, vor fi integrate și 29 de stații meteorologice furnizate de Vantage. Astfel, specialiștii de la Agricost vor monitoriza și parametrii climaterici importanți, cum ar fi temperatura și umiditatea aerului, precipitațiile, viteza vântului, umiditatea și temperatura solului și vor beneficia și de alerte privind posibila apariție a unor boli în culturile agricole.
„Ne dorim ca GeoScan să fie platforma care integrează datele provenind de la utilaje diferite – semănători , aparate de stropit , combine dar și alte mașini de recoltat.“ a declarat în continuare dl Buzdugan, iar realitatea o confirmă – platforma GeoScan este o platformă multifuncțională, complexă ce va oferi la Agricost în perioada imediat următoare toate aceste facilitați.

Leave a Reply

*