Gestionează-ți toate utilajele cu un singur monitor!

Author: 27.08.2020
ISOBUS – acesta este un cuvânt din ce în ce mai folosit în agricultura de precizie. Dar ce este mai exact?

În următoarele rânduri, asta vom încerca să explicăm.

Înainte de ISOBUS, fiecare utilaj avea un monitor cu care era controlat. Astfel, fiecare utilaj și fiecare model avea un monitor diferit. Problemele apăreau la schimbarea utilajului, a modelului sau când era folosit cu mai mult de un tractor când trebuia înlocuit și monitorul. Asta înseamnă bani, timp pierdut și probleme în lucrări. ISOBUS rezolvă aceste probleme prin folosirea de mufe, conexiuni și protocoale de comunicare standardizate.
Ce înseamnă asta? Practic, poți folosi un monitor de ghidare Trimble, fabricat în SUA, împreună cu un sprayer Berthoud, fabricat în Franța, sau cu o masină de fertilizat Vicon, fabricată în Olanda sau o semănătoare Horsch, fabricată în Germania. Adică, cu ISOBUS, se poate folosi un singur monitor, denumit terminal, cu orice alt utilaj, indiferent de cine și unde a fost produs.

Cu ISOBUS, beneficiezi de eficiență în efectuarea lucrărilor din câmp, economie de bani, aplicarea corectă a inputurilor. Prin simpla conectare a utilajului în priza ISOBUS, toate setările sunt încărcate automat, operatorul nu mai are nevoie să memoreze interfețe și setări, să mute monitoare, cabluri și senzori.

Beneficiază de avantaje mai mari, când monitorul efectuează și ghidarea. Cu ajutorul datelor satelitare, poți închide și deschide automat secțiuni, controla și modifica în mod automat doza aplicată, întocmi automat hărți de aplicare sau recoltare. Cabina nu mai este inundată de monitoare.

Ai utilaje utilajele în fermă care nu sunt compatibile ISOBUS? Există kit-uri care fac utilajele compatibile ISOBUS, dar îți aduc de îmbunătățiri, prin adăugarea de noi senzori, sau senzori mai performanți, eliminând eroarea umană în efectuarea setărilor și calibrărilor. Un astfel de sistem este Field-IQ ISOBUS de la Trimble – compatibil cu toate tipurile și mărcile de utilaje agricole, și cu un preț avantajos.

Un lucru este clar – ISOBUS este viitorul. Acum, majoritatea utilajelor inteligente, sunt compatibile ISOBUS, de la cositori și prese de balotat, până la semănători și mașini de stropit.

Leave a Reply

*