Monitorizarea culturilor la IMB Agricost

Author: 11.03.2019

Pe 27 februarie în cadrul celei de-a treia conferința Agricultura de precizie organizată de grupul TMT PR Vantage i-a acordat domnului Lucian Buzdugan, Președintele Consiliului de Administrație al companiei Agricost SA, premiul Excelență în agricultura de precizie pentru implementarea cu succes a programului de monitorizarea culturii Geoscan în cea mai mare fermă din Europa.

în cadrul acestei conferinţe Domnul Lucian Buzdugan a vorbit despre Programul Geoscan: „Cred că numai putem lucra așa crezând că din viteza mașinii cu care ne deplasăm putem ști ce se întâmplă în lan. Vantage a reușit printr-un sistem inovativ, pe baze satelitare să ne arate în orice moment, orice metru pătrat din cele, în cazul nostru, 57.000 hectare așa încât să știm ce se întâmplă acolo. Pentru a putea în timp operativ să intervenim și în mod deosebit să îi punem să intervină pe cei care au obligația sau să găsească soluții. Când porumbul are peste 1,5 m cine mai știe ce este în porumb? Sau în floarea soarelui? Decât dacă te uiți pe margine. Acest sistem satelitar care ne determină indicele de vegetație pe baza de culori să-ți spună ce se întâmplă pe fiecare hectar pe fiecare metru pătrat, este o minune. Pentru noi care avem atâția metri pătrați ne este de mare ajutor. Dar, cred că de foarte mare ajutor acest lucru le este și celor cu suprafețe mai mici, din motivul pe care vi l-am spus acum. Daca ai numai 100 ha pentru a vizualiza, sigur se pot folosi dronele, se pot folosi elicopterele, dar foarte la îndemână este acest sistem promovat de Vantage. Cărora le mulțumim foarte mult.”

Geoscan este programul de imagini satelitare care ajută fermierii să își monitorizeze toate parcelele din fermă pe întreagă perioadă a anului de oriunde s-ar afla cu ajutorul platformei web sau aplicației pentru mobile. Geoscan prezintă o imagine a vegetației și permite vizualizarea stării culturilor și depistarea eventualelor probleme prin intermediul indicelui de vegetație. Geoscan este oferit în România de compania Vantage Balkans. www.vantage-ro.com.

Leave a Reply

*