Noutăți Trimble la SIMA 2019

Author: 04.03.2019

Luna trecută între 24 si 28 Februarie la Paris s-a desfășurat SIMA 2019 – al doilea cel mai mare târg din Europa cu 1800 expozanți din 42 de țări și peste 150,000 de vizitatori.

În cadrul acestui târg dedicat agriculturii s-au acordat Premiile de Inovații SIMA, unde Trimble a câștigat 2 premii de bronz -pentru Selecția automată a utilajelor cu ajutorul Bluetooth TAGS și Schimbul de informații automat în fermă: Autosync.

Selecția automată a utilajelor cu ajutorul Bluetooth TAGS 
Acest produs este o etichetă Bluetooth cu consum de energie redus cu o durată de viață de peste 5 ani în funcție de nivelul semnalului transmis dar și de frecvența aleasă de operator(aceasta este echipat cu o baterie ce poate fi înlocuită pentru a putea fi extinsă durata de viață a etichetei). Aceste etichete pot fi folosite pentru a se identifica automat un utilaj, un conducător auto sau un vehicul în cazul în care sistemul agricol este împărțit între mai multe mașini. Etichetele pot fi montate pe mai multe părți ale utilajelor, însă este necesar un punct mobil al mecanicii cilindrului de ridicare dacă se implementează și detectarea automată a stării de lucru. Pentru detectarea vehiculelor, etichetele sunt amplasate în interiorul cabinei operatorului. Detectarea operatorului se realizează cu ușurință prin atașarea unei etichete pe cartela de identificare a operatorului, pe cheile acestuia etc. Când se utilizează o etichetă specifică, software-ul Precision-IQ va schimba automat setările ținând cont de aceste specificații. Dacă operatorul deconectează un dispozitiv cu o lățime de 3 m și apoi conectează un dispozitiv cu o lățime de 5 m, afișajul va schimba automat configurația dispozitivului. Dacă operatorul A părăsește cabina și operatorul B intră în cabină, software-ul Precision-IQ va comunica informațiile corecte software-ului care stochează aceste înregistrări astfel încât toate lucrările sunt atribuite la operatorul corect. Sistemul poate fi folosit pentru a configura automat sistemul ghidare ori de câte ori operatorul schimbă implementurile. Sistemul va detecta automat dispozitivul atașat și va ajusta parametrii de lățime și de control ai sistemului de ghidare. De asemenea, sistemul poate urmări ultima locație activă a dispozitivului și poate atribui ore de utilizare utilajului atașat.
Produsul este potrivit pentru utilizarea lui cu utilajele tractabile necompatibile ISOBUS, pentru a fi ușor identificate de monitorul GPS.  

Schimbul de informații automat în fermă – denumire comercială: Autosync
Soluția AutoSync permite partajarea datelor fără stresul utilizatorilor. Până în prezent a fost posibilă colectarea, gestionarea și ștergerea datelor pe computer, dar toate aceste date trebuiau colectate mai întâi de pe afișajul tractorului, apoi transferate fizic în birou, folosind un mediu fizic (USB stick) , sau prin trimiterea către un server sau în Cloud. Cu ajutorul funcției AutoSync, managerul fermei poate șterge sau adăuga date fiecărui monitor din flota sa, în mod automat, virtual în timp real, chiar în timp ce mașinile lucrează în câmp. În același timp poate urmări datele transmise de utilajele sale precum: date de teren (margini, linii de ghidare, puncte specifice și zone, suprafețe lucrate și hărți de aplicații), dar și diferite produse, vehicule, utilaje și utilizatori. Această soluție actualizează în mod automat datele de pe monitorul tractorului în timp real de la computerul din biroul fermei și invers. De asemenea, permite transmiterea datelor între monitoarele tractorului. Datele transmise includ date din teren, diferite produse, vehicule, implementări și utilizatori. Administratorii fermelor pot selecta în mod specific datele pe care doresc să le trimită – sau să nu le trimită – operatorilor. Între timp, operatorii se pot concentra pe mediul lor de lucru și se pot asigura că totul se desfășoară fără probleme, în timp ce managerul fermei asigură că datele corecte ajung la locul potrivit la momentul potrivit.

Leave a Reply

*