Semnalul RTX cu cea mai mare precizie din România

Author: 20.03.2019

Precizia semănatului stă la baza ciclului de soluții pentru agricultura de precizie. O precizie cu acuratețe de 2 cm aduce odată cu ea multiple beneficii pentru fermieri: reducerea costurilor cu inputurile, cu fertilizarea și împrăștierea îngrășămintelor dar și și cu orele de lucru în câmp, motorină. Astfel la sfârșitul sezonului crește productivitatea dar mai ales crește profitul – lucruri pe care orice fermier și le dorește.
De la sfârșitul anului 2018 compania americană Trimble, lider mondial in domeniul poziționării prin GPS, a lansat semnalul de corecție furnizat prin satelit cu precizie de 2 cm – Trimble CenterPoint RTX. Aceste serviciul vine și cu cel mai bun timp de inițializare a semnalului pornind de la 15 minute până la mai puțin de 5 minute. Agricultorii pot începe acum să lucreze cu precizie în mai puțin de 2 minute în zonele RTX Fast Network. Serviciul de RTX cu o astfel de viteză și precizie este disponibil în prezent în România, folosind serviciul de semnal de corecție prin satelit CenterPoint Trimble RTX, care furnizează semnal similar cu precizia RTK.

Oferind o suită de servicii de corecție, Trimble RTX, oferă și opțiunea xFILL Tehnology, care îi ajută pe fermierii care utilizează RTK și VRS să își continuie munca chiar dacă semnalul principal nu mai este disponibil. Astfel, utilizatorul se va conecta la satelit, și semnatul va fi ”înlocuit” de semnalul de corecție de la satelit. Datorită acestora, fermierul va avea mai puține momente de lipsă semnal sau întreruperi de semnal.

RTX (real time eXtended) – este semnalul de corecție receptat de la rețeaua globală de sateliți, împreună cu algoritmi de poziționare și compresie și cu ajutări ale poziției pentru a calcula și a reda poziția exactă a receptorului. Datorită multitudinilor de soluții de corecție, Trimble RTX oferă fermierilor flexibilitatea de a alege nivelul de acuratețe pentru a se potrivi nevoilor lor de aplicare de la nivel de metru până la centimetru.
Poziționarea prin RTX este o tehnologie de stabilire a locației care reunește avantajele tehnicilor de localizare fără stații de referință locale și precizia mare a poziționării cu ajutorul undelor radio (RTK). Cu ajutorul preciziei RTX, fermierii își pot lucra parcelele indiferent de cât sunt de fragmentate și de repartizarea teritorială a acestora, beneficiind pe toate de același semnal satelitar de precizie maximă. Aceștia au nevoie doar de un monitor de ghidare Trimble și se pot apuca de treabă fără să fie limitați de o anumită arie geografică.

Caracteristici Trimble CenterPoint RTX:

Acoperire: la nivel național;
Nivelul de precizie: Precizie de 2 cm trecere cu trecere;
Inițializare rapidă: La nivel național în România, CenterPoint RTX se poate inițializa în mai puțin de 2 minute.
Sateliți la care se conectează pentru a corecta semnalul: GPS, GLONASS, Galileo, BeiDou și QZSS
Timp de lucru prelungit: Când se întrerupe semnalul se poate lucra offline până la 200 de secunde;
Nu este nevoie de stație de bază: nu mai este cazul să te îngrijorezi pentru lipsa semnalului radio deoarece nu este nevoie de stație de bază
Costuri eficientizate: nu mai implică costuri adiționale cu date mobile
Reinițializare Rapidă: Reduceți timpul de reinițializare standard la mai puțin de 5 minute la începutul fiecărei zile pornind tractorul din același loc unde l-ați oprit cu o zi înainte sau dintr-un punct stabilit pe hartă.

Precizia de 2 cm prin satelit este disponibilă numai cu serviciul CenterPoint RTX de la Trimble oferit în România de compania Vantage – dealer autorizat Trimble. Niciun alt serviciu de corecție furnizat prin satelit nu funcționează mai bine, oferind precizii mai bune de 2 cm și mai rapide, timpul de inițializare ajungând până la 2 minute Mai mult, acest serviciu continuă să funcționeze cu ajutorul corecțiilor pentru întreruperile de semnal de până la 200 de secunde. Singurul echipament de care au nevoie este unul din monitoarele de ghidare de la Trimble.

Dacă vrei să beneficiezi și tu de cea mai bună precizie și de semnal fără întrerupere pentru semănatul din această primăvară contactează reprezentanții Vantage, aici

Leave a Reply

*